Αναζητηση:   OK
 • Ιατρειο Εμφυτευματων - Master of Science in Implantology

  Η Γερμανική Εταιρεία Εμφυτευματολογίας (DGI – Deutsche Gesellschaft fur Implantologie και η Ακαδημία Κλινικής και Επιστήμης (APW - Akademie Praxis und Wissenschaft) της Γερμανικής Εταιρείας Οδοντιατρικής (Deutsche Gesellschaft fur Zahn-, Mund- und Kieferheilkunde) οργανώνουν εδώ και πολλά χρόνια ένα πρόγραμμα σπουδών (Curriculum) για την απόκτηση και πιστοποίηση των προσόντων για την εξάσκηση της Εμφυτευματολογίας.

 • Οδοντικα κοσμηματα

  Την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να πάρετε δώρο στην σύντροφό σας, μην πάτε σε κοσμηματοπωλείο αλλά σε … οδοντιατρείο!

 • Στεφανεσ Ζιρκονιου

  Η ζιρκονία ή Y-TZP (Yttria τετραγωνικοί πολυκρύσταλλοι σταθεροποιημένης ζιρκονίας), είναι στιλπνή, χρώματος λευκού, που μοιάζει με τιτάνιο, είναι στερεό υλικό σε θερμοκρασία δωματίου, αν και γίνεται σκληρό και εύθραυστο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.
  Η ζιρκονία είναι ένα καινοτόμο σύστημα για την αισθητική προσθετική αποκατάσταση χωρίς μεταλλικό σκελετό.

 • Οδοντικα εμφυτευματα

  Τα οδοντικά εμφυτεύματα (εμφυτεύματα δοντιών) είναι ριζόμορφα τμήματα τιτανίου(βίδα), που τοποθετούνται μόνιμα στη γνάθο και αποτελούν μέθοδο αποκατάστασης των χαμένων δοντιών. Τα οδοντικά εμφυτεύματα χρησιμεύουν επίσης και για τη σταθεροποίηση τεχνητών οδοντοστοιχιών.
  Οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν υγιή ούλα και αρκετό οστό στη γνάθο για να υποστηρίξει τη βίδα (οδοντικό εμφύτευμα) και τα τεχνητά δόντια. Χρειάζεται, επίσης, να είναι διατεθειμένοι να διατηρούν καλή στοματική υγιεινή και να επισκέπτονται τον οδοντίατρο τακτικά.

 • Τι ειναι η Απονευρωση;

  Στο κέντρο κάθε δοντιού (πυρήνα) υπάρχει μια μάζα μαλακού ζωντανού ιστού (φανταστείτε το σαν σάκο), η οποία ονομάζεται πολφός. H τερηδόνα ή τα διάφορα ατυχήματα μπορούν να καταστρέψουν το ζωντανό πολφό και να τον καταστήσουν επιρρεπή σε διάφορες φλεγμονές, οι οποίες με τη σειρά τους θα προκαλέσουν έντονο πονόδοντο και δημιουργία αποστημάτων.
  Οι εμφράξεις των ριζικών σωλήνων (γνωστές και ως ενδοδοντικές θεραπείες ή απονευρώσεις) χρησιμοποιούνται για να απομακρύνουν τον κατεστραμμένο ή νεκρό πολφό και τα νεύρα που βρίσκονται μέσα στους ριζικούς σωλήνες.

1  |  2  |  3  |  4
16 θέματα
 • 29/10/2015
  Αυχενική Ευαισθησία

  Πολλές φορές οι ασθενείς μας , παραπονούνται , για ευαισθησία σε αρκετά δόντια τους ειδικά με το κρύο , τον αέρα , την ώρα που βουρτσίζουν ή εάν κάποιο μεταλλικό αντικείμενο (πχ πιρούνι) ακουμπήσει την περιοχή των δοντιών κοντά στον αυχένα τους , δηλαδή την περιοχή των δοντιών που βρίσκονται δίπλα από τα ούλα. Η κλινική εξέταση δεν δείχνει σημάδια τερηδόνας. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται αυχενική ευαισθησία.

  Αυχενική ευαισθησία προκαλείται όταν η αδαμαντίνη , που στο σημείο εκείνο είναι πολύ λεπτή , έχει διαβρωθεί ή εντελώς αφαιρεθεί για κάποιο λόγο και έχει εκτεθεί στο στοματικό περιβάλλον η υποκείμενη (ευαίσθητη στα εξωτερικά ερεθίσματα) οδοντίνη.

Γίνετε μέλος στο aggelidisnikos.gr και ενημερωθείτε άμεσα σχετικά με τις υπηρεσίες μας.
    OK