Αναζητηση:   OK
 • Οδοντοστοιχιεσ

  Μια κινητή οδοντοστοιχία αναπληρώνει τα χαμένα δόντια. Οι μερικές οδοντοστοιχίες αντικαθιστούν μερικά χαμένα δόντια, ενώ οι ολικές οδοντοστοιχίες χρειάζονται αν λείπουν όλα τα φυσικά δόντια (μασέλες). Οι οδοντοστοιχίες μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση, καθώς και τον τρόπο που δαγκώνουμε, μασάμε, μιλάμε και μπορούν να κατασκευαστούν, έτσι ώστε να δείχνουν όσο το δυνατόν πιο φυσικές.
  Στην κατασκευή των οδοντοστοιχιών χρησιμοποιείται ακρυλικό, ένα είδος πλαστικού, ενώ μερικές περιέχουν και μέταλλο.

 • Στεφανη (θηκη)

  Η μύλη είναι το ορατό μέρος του δοντιού στη στοματική κοιλότητα. Μια τεχνητή στεφάνη καλύπτει ολοκληρωτικά την κατεστραμμένη μύλη του δοντιού πάνω από τη γραμμή των ούλων για να το προστατεύσει. Οι στεφάνες μπορούν, επίσης, να βελτιώσουν την εμφάνιση των παραμορφωμένων δοντιών ή των δοντιών με δυσχρωμία. Οι στεφάνες κατασκευάζονται από μέταλλο ή από πορσελάνη ή από πορσελάνη με μέταλλο στο εσωτερικό για αντοχή. Επίσης υπάρχουν και οι ακρυλικές. Το χρώμα και το σχήμα μπορούν να προσαρμοστούν στα δικά σας δόντια.
  Ο οδοντίατρος διαμορφώνει τα δόντια, έτσι ώστε να υπάρχει χώρος για την τεχνητή στεφάνη και να έχει σωστή εφαρμογή. Ο χρόνος της προετοιμασίας θα εξαρτηθεί από το πόσο κατεστραμμένο είναι το δόντι και από το αν χρειάζεται πρώτα να γίνει έμφραξη.

 • Οδοντιατρικη Γεφυρα

  Η γέφυρα χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση ενός ή και περισσοτέρων ελλειπόντων ή εξαχθέντων δοντιών ανάμεσα στα φυσικά δόντια. Ορισμένες γέφυρες έχουνε στεφάνες σε κάθε άκρο. Κάποιες άλλες είναι στερεωμένες στην επιφάνεια των δοντιών διπλά από την νωδή περιοχή (η περιοχή όπου δεν υπάρχουν δόντια).
  Οι γέφυρες κατασκευάζονται είτε από μέταλλο και πορσελάνη είτε μονό από πορσελάνη((ολοκεραμικες,ζιρκονιου). Τα δόντια της γέφυρας μπορούν να προσαρμοστούν στο χρώμα, σχήμα και μέγεθος των φυσικών σας δοντιών.

 • 29/10/2015
  Αυχενική Ευαισθησία

  Πολλές φορές οι ασθενείς μας , παραπονούνται , για ευαισθησία σε αρκετά δόντια τους ειδικά με το κρύο , τον αέρα , την ώρα που βουρτσίζουν ή εάν κάποιο μεταλλικό αντικείμενο (πχ πιρούνι) ακουμπήσει την περιοχή των δοντιών κοντά στον αυχένα τους , δηλαδή την περιοχή των δοντιών που βρίσκονται δίπλα από τα ούλα. Η κλινική εξέταση δεν δείχνει σημάδια τερηδόνας. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται αυχενική ευαισθησία.

  Αυχενική ευαισθησία προκαλείται όταν η αδαμαντίνη , που στο σημείο εκείνο είναι πολύ λεπτή , έχει διαβρωθεί ή εντελώς αφαιρεθεί για κάποιο λόγο και έχει εκτεθεί στο στοματικό περιβάλλον η υποκείμενη (ευαίσθητη στα εξωτερικά ερεθίσματα) οδοντίνη.

Γίνετε μέλος στο aggelidisnikos.gr και ενημερωθείτε άμεσα σχετικά με τις υπηρεσίες μας.
    OK