Αναζητηση:   OK
οψεισ ρητινησ

Στο πλαίσιο της σύγχρονης οδοντιατρικής, και έχοντας λύσει το λειτουργικό πρόβλημα των δοντιών με αρκετά μεγάλη επιτυχία, μιλάμε πλέον και για αισθητική οδοντιατρική. Η αισθητική οδοντιατρική προσφέρει λύσεις σε προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ομορφιά των δοντιών και το χαμόγελο.


Ένας τομέας της αισθητικής οδοντιατρικής είναι οι όψεις ρητίνης. Πρόκειται για όψεις (φλούδες)  από ρητίνη με τις οποίες μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα, το σχήμα και σε μερικές περιπτώσεις  την κλίση των δοντιών, αν είναι αυτά στραβά.


Με τις όψεις ρητίνης μπορούμε να πετύχουμε ένα υγιές λευκό χαμόγελο, να διορθώσουμε τυχόν μικροπροβλήματα που αφορούν το μήκος και το σχήμα κάποιων δοντιών ή ακόμα να προσφέρουμε αφύσικο super bright χαμόγελο, το λεγόμενο holywood  χαμόγελο στους ασθενείς που το επιθυμούν. Η διαδικασία απαιτεί ελάχιστο η καθόλου τρόχισμα των προστομιακών επιφανειών των δοντιών.


Υπάρχουν δυο τρόποι για να κατασκευάσουμε προστομιακές όψεις ρητίνης.


Ο ένας τρόπος είναι να έρθει ο ασθενής στο ιατρείο για να τροχιστούν τα δόντια, αν χρειάζεται, και να κατασκευαστούν οι όψεις χτίζοντας την όψη απευθείας πάνω στο δόντι. Το προτέρημα της τεχνικής αυτής είναι ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται σε ένα ραντεβού. Το μειονέκτημα είναι ότι είναι χρονοβόρα και συχνά ξεπερνά τις 2 ώρες.


Σύμφωνα με τον δεύτερο τρόπο, προετοιμάζουμε το δόντι με ελάχιστο ή καθόλου τρόχισμα, λαμβάνουμε αποτυπώματα, κατασκευάζουμε τις όψεις σε εκμαγείο εκτός στόματος, ενώ η τοποθέτηση γίνεται σε δεύτερο ραντεβού από τον οδοντίατρο. Το προτέρημα αυτής της διαδικασίας είναι ότι ο χρόνος του ραντεβού μειώνεται αρκετά, ενώ το μειονέκτημα είναι ότι απαιτούνται δύο ραντεβού.


Εκτός από τις όψεις ρητίνης υπάρχουν και οι όψεις πορσελάνης.


Τα προτερήματα των όψεων ρητίνης είναι τα εξής:

 • Είναι μια οικονομική λύση για ανθρώπους που θέλουν ένα καλύτερο χαμόγελο χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα.
 • Είναι εύκολο να επισκευαστούν, αν σπάσουν ή φύγουν.
 • Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και οι διορθώσεις ταχύτατες, αν το σχήμα, η κλίση ή το χρώμα δεν αρέσουν στον ασθενή.


Τα μειονεκτήματα των όψεων ρητίνης είναι τα εξής:

 • Όπως όλες οι ρητίνες με την πάροδο του χρόνου σκουραίνουν και ίσως μετά από κάποια χρόνια χρειαστούν αντικατάσταση. Παρ’ όλ’  αυτά, ο χρόνος αυτός είναι αρκετά μεγάλος, ενώ στην περίπτωση των όψεων όλων των μπροστινών δοντιών αυτό δεν θα είναι αισθητό σύντομα, λόγο ομοιομορφίας.
 • Όπως όλες οι ρητίνες έτσι και αυτές των όψεων μπορεί να σπάσουν ή να ξεκολλήσουν, είναι, όμως, υλικά που επισκευάζονται γρήγορα.
 • 29/10/2015
  Αυχενική Ευαισθησία

  Πολλές φορές οι ασθενείς μας , παραπονούνται , για ευαισθησία σε αρκετά δόντια τους ειδικά με το κρύο , τον αέρα , την ώρα που βουρτσίζουν ή εάν κάποιο μεταλλικό αντικείμενο (πχ πιρούνι) ακουμπήσει την περιοχή των δοντιών κοντά στον αυχένα τους , δηλαδή την περιοχή των δοντιών που βρίσκονται δίπλα από τα ούλα. Η κλινική εξέταση δεν δείχνει σημάδια τερηδόνας. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται αυχενική ευαισθησία.

  Αυχενική ευαισθησία προκαλείται όταν η αδαμαντίνη , που στο σημείο εκείνο είναι πολύ λεπτή , έχει διαβρωθεί ή εντελώς αφαιρεθεί για κάποιο λόγο και έχει εκτεθεί στο στοματικό περιβάλλον η υποκείμενη (ευαίσθητη στα εξωτερικά ερεθίσματα) οδοντίνη.

Γίνετε μέλος στο aggelidisnikos.gr και ενημερωθείτε άμεσα σχετικά με τις υπηρεσίες μας.
    OK