Αναζητηση:   OK
Οδοντιατρικη Γεφυρα

Η γέφυρα χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση ενός ή και περισσοτέρων ελλειπόντων ή εξαχθέντων δοντιών ανάμεσα στα φυσικά δόντια. Ορισμένες γέφυρες έχουνε στεφάνες σε κάθε άκρο. Κάποιες άλλες είναι στερεωμένες στην επιφάνεια των δοντιών διπλά από την νωδή περιοχή (η περιοχή όπου δεν υπάρχουν δόντια).


Οι γέφυρες κατασκευάζονται είτε από μέταλλο και πορσελάνη είτε μονό από πορσελάνη((ολοκεραμικες,ζιρκονιου). Τα δόντια της γέφυρας μπορούν να προσαρμοστούν στο χρώμα, σχήμα και μέγεθος των φυσικών σας δοντιών.


Τα δόντια στηρίγματα πρέπει να διαμορφωθούν σωστά, έτσι ώστε η γέφυρα να μην είναι ογκώδης.


Το αποτύπωμα των δοντιών και της νωδής περιοχής το χρησιμοποιεί ο οδοντοτεχνίτης για να κατασκευάσει τη γέφυρα. Μια προσωρινή γέφυρα ή μια προσωρινή στεφάνη μπορεί να τοποθετηθεί ανάμεσα στις συνεδρίες.


Στην τελευταία συνεδρία ο οδοντίατρος θα ελέγξει εάν η γέφυρα έχει σωστή εφαρμογή και εάν χρειαστεί θα κάνει κάποιες διορθώσεις πριν το τελικό στάδιο που είναι η συγκόλληση της γέφυρας. Ο οδοντίατρος σας θα σας δείξει τον καλύτερο τρόπο για να διατηρείτε τη γέφυρα σας καθαρή.

  • 29/10/2015
    Αυχενική Ευαισθησία

    Πολλές φορές οι ασθενείς μας , παραπονούνται , για ευαισθησία σε αρκετά δόντια τους ειδικά με το κρύο , τον αέρα , την ώρα που βουρτσίζουν ή εάν κάποιο μεταλλικό αντικείμενο (πχ πιρούνι) ακουμπήσει την περιοχή των δοντιών κοντά στον αυχένα τους , δηλαδή την περιοχή των δοντιών που βρίσκονται δίπλα από τα ούλα. Η κλινική εξέταση δεν δείχνει σημάδια τερηδόνας. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται αυχενική ευαισθησία.

    Αυχενική ευαισθησία προκαλείται όταν η αδαμαντίνη , που στο σημείο εκείνο είναι πολύ λεπτή , έχει διαβρωθεί ή εντελώς αφαιρεθεί για κάποιο λόγο και έχει εκτεθεί στο στοματικό περιβάλλον η υποκείμενη (ευαίσθητη στα εξωτερικά ερεθίσματα) οδοντίνη.

Γίνετε μέλος στο aggelidisnikos.gr και ενημερωθείτε άμεσα σχετικά με τις υπηρεσίες μας.
    OK